Komkommerrolletjes gevuld met rillettes

  • 10 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hapjes
  • 20-30 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Maak het vel van de eend los en bewaar dit. Wrijf het
vlees in met het zout, witte peper en suiker en wikkel het in
huishoudfolie. Laat dit een nacht rusten in de ijskast en snijd het
vervolgens met de draad mee in zeer kleine stukjes.

Snijd het vel van de eend in kleine stukjes en laat dit op
laag vuur smelten in een braadpan. Voeg ganzenvet, de wijn
en laurierblaadjes
toe. Doe er de stukjes eend bij en laat dit
ongeveer
2 uur op zeer laag vuur of in een oven van 110 graden
garen. Het vlees afkoelen en zonodig nog fijner maken.

Bekleed de binnenkant van de garneerringen met de
geschaafde komkommerlinten. Vul de ring vervolgens met de
afgekoelde rillettes en laat ze verder koud worden in de ijskast.

Bron: Proef nr 8 2014

Ingrediënten

1 komkommer, in lange plakken geschaafd
600 g eendenfilet, met vel
200 g ganzenvet
1 dl witte wijn
3 laurierblaadjes
2 eetlepels zout
0,5 eetlepel suiker
Garneerringen (doorsnee 3-4 cm)
Witte peper