Komkommersalade met tonijn

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Oosters
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de knoflook zachtjes aan tot ze begint te kleuren. Giet de honing erbij, breng even aan de kook en laat dit afkoelen in een diep bord. Wentel de tonijnfilet door de honing en laat afgedekt in de koelkast een uur marineren.

Stap 2
Schep de komkommerstaafjes en reepjes bosui met het limoensap en olie om, breng op smaak met zout en peper en laat de smaken even intrekken.
Schroei de tonijn aan beide kanten 1 tot 2 minuten aan. Verdeel de komkommersalade over 4 bordjes. Snijd de tonijn in 8 ? 12 plakken en verdeel over de salade. Bestrooi het gerecht met de sesamzaadjes en koriander.

Bron: Koken met de Keurslager nr 05-2007

Ingrediënten

1 tl olie
2 teentjes knoflook, geperst
4 el honing
200 g verse tonijnfilet
1 komkommer, geschild en in staafjes
2 bosuitjes, in reepjes
2 el limoensap
1 el sesam- of zonnebloemolie
zout en peper
1 el geroosterde sesamzaadjes
2 el gehakte koriander

Keukengerei

koekenpan