Komkommersoep

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de komkommers in de lengte door en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Met een parelboortje bolletjes (met groene schil) uit het vruchtvlees steken. Rasp de rest van de komkommer.

Laat de boter met de bloem smelten en roer hier geleidelijk de bouillon en vervol- gens de geraspte komkommer door. Laat de soep vijf minuten zachtjes doorkoken. Zeef de soep en breng hem op smaak met peper en zout.

Snijd het casinobrood in blokjes van anderhalve centimeter en bak ze met een beetje boter of olie tot ze goudbruin zijn.

Doe de komkommerbolletjes en croutons in de soep en serveer direct.

Bron: Proef 8 2013

Ingrediënten

2 komkommers, geschild
15 g boter
15 g bloem
2 sneetjes casinobrood
0,5 dl kip- of kalfsbouillon, van tablet