Konijnenbouten in witte wijnsaus met salie

  • 0 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Voorbereiden
De konijnenbouten met zout en peper inwrijven. Ui pellen en grof snipperen en olijven fijnhakken.
Bereiden
Boter in de hapjespan verhitten. Konijnenbouten rondom bruinbakken. De bouten uit de pan nemen en de ui met de spekblokjes in het bakvet 2 minuten zachtjes bakken. Tomatenpuree, suiker en salie erdoor roeren en de wijn en fond erbij gieten. De bouten terug in de pan leggen en met een deksel op de pan ruim 1 uur stoven. De bouten uit de pan nemen, de vloeistof tot de helft laten inkoken. De saus zeven, de spekblokjes terug in de saus doen en garneren met salie en de fijngehakte olijven. Serveren met r?sti en bloemkool.

Ingrediënten

- 4 konijnenbouten
- 1 ui
- 100 g groene en zwarte olijven
- 50 g boter
- 100 g ontbijtspek in blokjes
- 1 eetl tomatenpuree
- mespunt suiker
- 1 eetl fijngehakte salie
- 3 dl witte wijn
- 1 dl wildfond (pot)
- zout, peper
Garnering
- blaadjes salie