Koolrolletjes met rundergehakt in tomatensaus

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Blancheer de koolbladeren 3 minuten in kokend water met zout, laat ze onder de koude kraan schrikken en op een keukendoek uitlekken. Verwijder de dikke nerven. Meng het gehakt in een kom met het ei, de gefruite ui, de kerrie en wat zout en peper.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 200?C. Leg de koolbladeren met de ?mooie? kant naar beneden op het werkvlak en verdeel daarover het gehaktmengsel. Spreidt het gehakt uit en laat rondom een koolrand vrij. Vouw de zijkanten van de bladeren over het gehakt en rol de bladeren met de gehaktvulling strak op. Zet het koolblad vast met een houten prikker. Maak de overige rolletjes op dezelfde manier en leg ze in een ovenschaal waar ze naast elkaar inpassen. Overgiet ze met de tomatensaus, dek de schaal af met een deksel of met aluminiumfolie en zet de schaal 30 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met gekookte aardappelen of rijst.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 9

Ingrediënten

500 gram rundergehakt
8 grote bladeren van een savooikool
1 ei
1 grote ui, gefruit of 2-3 eetl. gefruite uitjes uit een zakje
2 theel. kerrie
zout en versgemalen peper
0,5 lt gekruide tomatensaus uit pot of fles

Keukengerei

Kookpan Kom Ovenschaal