Koolsla met kousenband

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
  • Internationaal
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de kousenband en kool 5 minuten in bouillon. Giet af en spoel er koud water over. Meng de groenten met rozijnen en Spaanse peper.

Stap 2
Meng de ingredi?nten voor de dressing en schep deze door de salade.

?

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 5

Ingrediënten

300 gram kousenband (of sperziebonen) in stukjes van 2 cm
300 gram witte kool, fijngesneden
1 lt bouillon (van tablet)
2 eetl. rozijnen
1 kleine Spaanse peper, zonder zaadjes, gehakt
Voor de dressing:
2 eetl. mayonaise
1 eetl. citroensap
peper en zout
1/2 eetl. suiker
2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries)

Keukengerei

Kookpan Kommetje