Kort gebakken minitartaar met pikante mayonaise

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Tussengerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Meng de tartaar met de tomatenketchup. Breng op smaak met zout en peper en maak er 4 minitartaartjes van met een doorsnede van 5 cm. Bak ze mooi bruin van buiten en rood van binnen.

Rooster het brood en steek er 4 rondjes uit ter grootte van de tartaartjes.

Meng mayonaise met de pikante saus en de gembersiroop en besmeer elk rondje brood ermee.

Leg op elk broodje een plukje rucola en vervolgens het tartaartje. Leg op het tartaartje een druppel pikante mayonaise en daarbovenop een kwart kerstomaatje. Zet vast met een prikker en serveer.

Bron: Proef 1 2014

Ingrediënten

140 g tartaar (2 tartaartjes)
1 eetlepel tomatenketchup
20 g rucola
Venkel
2 eetlepels mayonaise
Halve eetlepel pikante pepersaus
1 theelepel gembersiroop
2 kerstomaatjes
1 snee waldkornbrood