Kort gebakken tonijn in fricandeau met limoenchutney

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hapjes
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Doe de limoen, ui, gember, azijn, kaneel, kruidnagels, komijnpoeder, chilipoeder en laurierblad in een pan en voeg net zoveel water toe tot het geheel onder staat. Leg de deksel op de pan, breng het water aan de kook en laat het geheel op laag vuur zachtjes in ongeveer
1,5 uur gaar koken. Voeg tussendoor eventueel wat water toe.

Verwijder de kruidnagels en het laurierblad en voeg de basterdsuiker toe. Laat het geheel inkoken totdat de gewenste dikte is bereikt.

Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de tonijn aan ??n kant krokant. Haal de vis uit de pan en laat hem even rusten. Snijd de tonijn vervolgens in twee langwerpige stukken en breng deze op smaak met zout en peper.

Leg de plakjes fricandeau dakpansgewijs naast elkaar, leg hierop een stuk tonijn en een blaadje rucola en vouw de fricandeau eromheen. Herhaal dit met het tweede stuk tonijn. Snijd de ingepakte tonijn in mooie plakken, bestrooi ze met wat versgemalen peper en
zeezout en garneer ieder pakketje met een beetje limoenchutney.

Ingrediënten

100 g gebraden fricandeau
200 g verse tonijn
2 eetlepels olijfolie
5 limoenen, schoongeboend en in plakjes
125 ml witte balsamicoazijn
1 ui, gesnipperd
2 cm verse gember, fijngesneden
Half kaneelstokje, in stukjes
2 kruidnagels
1 theelepel komijnpoeder
1 laurierblaadje
Halve theelepel chilipoeder
250 g witte basterdsuiker
20 g rucola