Koteletten met bonensalade en paprika

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerst de salade. Kook de sperzieboontjes in ruim water met veel zout zonder deksel op de pan (ze blijven dan mooi groen) in circa 10 minuten net gaar, giet ze af, laat ze onder de koude kraan schrikken om het kookproces te stoppen en laat ze uitlekken. Snijd de paprika?s in vieren, verwijder de steelaanzetten, de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Ontvel de tomaten eventueel en snijd het vruchtvlees zonder de zaadjes in blokjes. Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen. Trek het basilicumblad van de stelen. Doe voor de vinaigrette de azijn, de mosterd, de honing, wat zout en peper en de olie in een glazen pot met een schroefdeksel en schud tot alles goed is gemengd. Doe de ingredi?nten voor de salade in een grote kom en schep de vinaigrette erdoor. Laat kort intrekken en schep af en toe om.

Stap 2
Bak intussen de koteletten op de gebruikelijke manier gaar en bruin in de braadboter en bestrooi ze met wat zout en peper. Geef de salade bij de koteletten. Hierbij past rijst, pasta of gebakken of gefrituurde aardappelen, maar ook volkorenbrood is er erg lekker bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 8

Ingrediënten

4 ribkoteletten
40 gram braadboter
zout en versgemalen peper
Voor de salade:
500 gram sperziebonen
2 paprika's (zo mogelijk 1 rode en 1 gele)
3 tomaten
1 rode ui
1 bosje basilicum
2 eetl. witte-wijnazijn
2 theel. mosterd
1 theel. honing
4-6 eetl. olijfolie

Keukengerei

Kookpan Vergiet Glazen pot met schroefdeksel Kom Koekenpan

Vragen?