Koud vlees met remouladesaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Voorbereiding?
Maak eerst de remouladesaus. Roer de mayonaise en kwark of de cr?me fra?che in een kom door elkaar. Snijd de augurkjes in blokjes. Snijd de eieren in blokjes. Spoel de kappertjes in een zeef af onder de koude kraan en laat uitlekken. Roer de augurk, het ei, de kappertjes, de dille of de peterselie door de saus en breng op smaak met zout en peper. Schep de saus in een kommetje en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Halveer de kerstomaatjes.

Afwerking
Zet het kommetje met de saus in het midden van een platte schaal. Verdeel daaromheen de veldsla of de waterkers. Vouw de plakken Ganda- en Parmaham in twee?n en rol de plakken gekookte worst en salami losjes op. Verdeel het vlees over de schaal en garneer met de halve kerstomaatjes.? Geef er gebakken krieltjes, frites of aardappelsalade en sla bij. Ook lekker als lunchgerecht? met verschillende soorten brood, zoals boerenbruin, ciabatta of Turks brood.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 90

Ingrediënten

100 gram gesneden Parmaham
100 gram gesneden Gandaham
100 gram gesneden gekookte worst
100 gram gesneden pepersalami
1 zakje veldsla of waterkers
1 bakje kerstomaatjes
Voor de saus:
4 eetl. mayonaise
2 eetl. kwark of cr?me fra?che
2 flinke augurken uit een pot
2 hardgekookte eieren
2 eetl. kappertjes uit een pot
1 eetl. fijngehakte dille (vers of diepvries) of peterselie
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Kom Zeef Platte schaal