Koude Kalfsentrecote met zwarte peper en jeneverbes

  • 4 personen
  • Voorgerecht
  • > 60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 100 ?C. Zet een pan met ongeveer een liter water en een eetlepel zout op. Kook de knolselderij beetgaar. Afgieten en laten droogstomen. Meng met de helft van de mayonaise en de truffelpasta. Breng op smaak met wat peper, zout en de truffelolie.

Maak de peperkorrels en jeneverbessen fi jn in een vijzel en bestrooi het vlees hier mee. Smelt de boter en braad het vlees hier aan alle zijden goed in aan.

Zet de braadpan in de oven en prik een vleesthermometer in de entrecote. Gaar de entrecote tot de kerntemperatuur 48 ?C is (ongeveer een uur). Bedruip het vlees regelmatig met het braadvocht.

Laat de kalfsentrecote rustig afkoelen en snijd de entrecote net voor het diner in dunne plakken. Maak van de knolselderijsalade een mooi hoopje op het bord. Leg er mooi gekruld de plakjes entrecote bij en garneer met wat jonge slablaadjes. Serveer er wat dressing en de gemengde mayonaise en truffelpasta bij.

Bron: Proef...nr 8 2009

Ingrediënten

400 g kalfsentrecote aan 1 stuk
1 eetlepel zwarte peperkorrels
1 eetlepel jeneverbes
300 g knolselderij (in kleine blokjes)
4 eetlepels mayonaise
1 hand jonge slablaadjes
1 eetlepel truffelpasta
2 theelepels truffelolie
50 g roomboter
2 eetlepels dressing (olijfolie, truffelolie en wat druppels balsamicoazijn)

Keukengerei

Vijzel, braadpan, vleesthermometer