Koude komkommersoep met spekjes

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Voorgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Bak de spekreepjes uit in een droge koekenpan. Laat ze uitlekken op keukenpapier en hak ze fijn. Laat de boterham weken in water tot hij uit elkaar valt. Doe het natte brood met de komkommer, waterkers, sjalot en knoflook in de keukenmachine en maal tot een gladde substantie. Voeg de azijn, olie en yoghurt toe en maal tot alles goed vermengd is. Leng eventueel aan met mineraalwater en breng op smaak met zout en peper en zet minstens een uur in de koelkast en doe over in een thermoskan om mee te nemen naar buiten. Voeg de spekjes toe voor het serveren.

Bron: KmdK, 05-2008

Ingrediënten

150 g gerookte spekreepjes
1 droge witte boterham zonder korsten
2 geschilde komkommers, in kleine blokjes
handje waterkers
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gehalveerd
2 el witte wijnazijn
50 ml olijfolie
50 ml yoghurt
zout en peper

Keukengerei

Koekenpan Keukenmachine