Koude paprikasoep met gegrilde ham toast

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Schil de paprika?s met een dunschiller en verwijder de zaadlijst. Snijd de paprika?s in kleine blokjes. Verwarm de olie en fruit de ui glazig maar niet bruin, voeg de knoflook en tijm toe en laat nog een minuut zachtjes meebakken. Maak een liter bouillon van de blokjes. Voeg de paprikablokjes en twee deciliter bouillon toe en laat met het deksel op de pan in circa 10 minuten gaar stoven.

Stap 2
Doe de inhoud van de pan over in een maatbeker en pureer dit met een staafmixer of in de keukenmachine en vul aan met bouillon tot een liter. Giet weer terug in de pan en laat de soep al roerende afkoelen door de pan in een bak met koud water te zetten. Roer de yoghurt en munt er door en breng de soep verder op smaak met zout en peper. Laat de soep in de koelkast in een paar uur goed koud worden.

Stap 3
Verwarm de grill voor. Bestrijk de plakjes stokbrood aan beide kanten met olijfolie en bak ze onder de grill aan beide kanten lichtbruin. Bestrooi ze met zout en peper en beleg ze met een mooie plak ham (de ham kan ook in reepjes gesneden door de soep). Schenk de soep in glazen en leg de hamtoast er op.

Bron: Koken met de Keurslager nr 05-2007

Ingrediënten

100 g gegrilde ham
2 gele paprika?s
1 el olie
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 tl tijm
2 kippenbouillon blokjes
2 dl yoghurt
2 takjes munt, fijngesnipperd
zout en peper
4 schuin gesneden plakjes stokbrood
1 el olijfolie

Keukengerei

kookpan dunschiller maatbeker keukenmachine of staafmixer