Koude schotel origineel

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, was en kook ze
met wat zout. Giet ze af en laat ze in de
pan droogstomen. Laat ze goed afkoelen.

Snijd de cornedbeef en de appel in
blokjes en hak de augurken, ui en zilveruitjes fijn.
Stamp de afgekoelde aardappels,
samen met de cornedbeef, goed fijn.

Meng alles goed door
elkaar met de mayonaise.

Schep de koude schotel op een schaal
en garneer deze daarna naar smaak met
bijvoorbeeld een gekookt ei, gevulde
eieren, asperge/
hamrolletjes, zalm,
makreel, (cherry)tomaatjes, enzovoort.

Ingrediënten

1 kilo aardappelen
1 blikje cornedbeef
6 zoetzure augurken
20 zilveruitjes
1 ui
200 ml mayonaise
1 groene appel