Krieltjessalade met bacon en lente-ui

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in water met zout in ongeveer 3 minuten net gaar. giet af en sprenkel de vermout eroverheen. laat afkoelen.

Bak de bacon enkele minuten aan beide kanten en snijd smalle reepjes.

Klop een dressing van de azijn, suiker, creme fraiche, mayonaise en mosterd. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de aardappelen in stukken en meng deze met de dressing, bestrooi het geheel met lente-ui en peterselie en verdeel de baconreepjes er overheen.

Bron: Proef 4 2012

Ingrediënten

150 g bacon, aan een stuk
500 g krieltjes met schil of Charlotte-aardappelen
50 ml vermout
1 eetlepel frambozenazijn
1 theelepel fijne kristalsuiker
200 g creme fraiche
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel grove Zaanse mosterd
2 strengetjes lente-ui, in ringetjes
4 takjes platte peterselie, gehakt