Krokant gebakken zalm met citroencreme op gestoofde rode kool
- 4 personen
- Vrij makkelijk
- Voorgerecht
- 30-60 minuten
Verwarm het limoensap met de rietsuiker, de kippenbouillon en de jus d?orange totdat de suiker is opgelost. Voeg de rode kool toe en breng het geheel aan de kook. Plaats een deksel op de pan en laat de rode kool 30 minuten op een laag pitje stoven.
Bak het ontbijtspek uit.
Meng de creme fraiche met de citroenrasp en breng op smaak met zout en zwarte peper.
Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zalm op de huid krokant en goudbruin. Laat de andere kant rose
Schep wat rode kool op de borden, leg hierop de zalm met de huid naar boven. Garneer met een uitgebakken plakje spek en een halve eetlepel citroencreme.
4 plakjes ontbijtspek
3 eetlepels rietsuiker
400 g zalmfilet met huid
100 ml kippenbouillon
Halve rode kool, fijngesneden
100 ml jus d?orange
100 ml creme fraiche
Rasp van een halve citroen
2 eetlepels limoensap
olijfolie