Krokante gehaktballetjes, gepaneerd met Japans broodkruim

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hapjes
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Maak van het gehakt kleine balletjes ter grootte van een walnoot. Bestrooi ze rondom met bloem. Zet twee diepe borden klaar, ??n met ei en ??n met panko. Haal de balletjes even door het ei en leg ze direct in de panko. Rol een paar keer voorzichtig om en leg alle balletjes op een bord. Dek af en zet een uurtje koel weg. Verwarm vlak voor het serveren een laagje olie en bak de balletjes op middelhoog vuur rondom goudbruine en gaar. Serveer warm met bijvoorbeeld ketjap of een chilisausje.

Bron: Koken met de Keurslager nr 10-2007

Ingrediënten

200 g gekruid gehakt
1 el bloem
1 eidooier, losgeklopt met een tl water
3 el panko (Japans broodkruim)
zonnebloemolie om in te frituren

Keukengerei

2 diepe borden koekenpan