Kroketten van rundersukade

  • 0 personen
  • Moeilijk
  • Tussendoortje
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Dep het vlees droog met keukenpapier. Vul een pan met 1,5 liter
water
en wat zout en doe het vlees erbij. Laat dit 2 uur zachtjes koken.
Haal het vlees uit de pan en laat het uitlekken. Snijd het vlees heel fijn.

Week de gelatineblaadjes in koud water.

Smelt de boter in een pan en voeg in ??n keer 100 gram bloem toe.
Roer dit goed en laat het 3 minuten garen. Voeg de bouillon toe en
breng deze al roerend aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg
de uitgeknepen gelatineblaadjes
toe.

Laat het iets afkoelen en voeg het vlees en de peterselie toe. Roer
dit goed, breng het op smaak met peper en zout en laat het geheel
afgedekt afkoelen in de koelkast.

Maak er met je handen kroketten van. Niet te dik, anders
moeten
ze te lang frituren. Zet drie diepe borden klaar: ??n met de rest van de
bloem, ??n met de losgeklopte eieren en ??n met de Panko. Haal de
kroketten achtereenvolgens door de drie borden in die volgorde. Leg
de gepaneerde kroketten een half uur terug in de koelkast.

Verhit frituurolie tot 180 graden. Frituur de kroketten tot ze goudbruin
zijn, in ongeveer vier minuten. Laat ze even op keukenpapier
uitlekken,
alvorens de kroket te serveren.

Ingrediënten

500 g rundersukade
8 g gelatineblaadjes
50 g boter
350 g bloem
350 g rundvleesbouillon
Half bosje peterselie, fijngesneden
3 eieren, losgeklopt
500 g Panko (grof broodkruim)
Olie (om in te frituren)