Kropsla met Zeeuws spek

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Pluk de slablaadjes zorgvuldig los en leg ze in ijskoud water. Kook de eieren in 3 minuten zacht. Verwarm de koeken?pan. Snijd het spek in kleine stukjes en bak ze zachtjes een beetje uit. Schrik de eieren met koud water en laat ze verder afkoelen.

Stap 2
Klop van de mosterd, azijn en olie een dressing en breng op smaak met zout en peper. Droog de sla en verdeel over 4 borden. Pel de eieren en snijd ze doormidden. Leg op elk bord twee halve eieren en verdeel het spek over de sla. Giet ook een straaltje van het bakvet over de sla en als laatste een lepel van de dressing. Snipper de bieslook over de salade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 8

Ingrediënten

150 g Zeeuws spek in plakjes
1 mooie kropsla
4 eieren
1 tl scherpe mosterd
2 el witte wijnazijn
4 el zonnebloemolie
zout en versgemalen peper
bieslook

Keukengerei

Steelpan Koekenpan