Kruidenbouillon met garnalenballetjes

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Tussengerecht
  • 30-60 minuten
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Breng de bouillon met alle groenten en kruiden aan de kook en laat een half uur zachtjes stoven. Maal ondertussen de garnalen fijn in de keukenmachine en meng het eiwit, bloem en vissaus erdoor tot een stevige massa. Zet koud weg. Zeef de bouillon boven een andere pan en bewaar dit tot later.

Stap 2
Breng de bouillon weer aan de kook, proef of hij goed op smaak is en voeg eventueel wat zout toe. Rol van het garnalengehakt kleine balletjes en laat ze in de bouillon glijden. Kook alles nog 5 minuten door en strooi op het laatste moment de bosui in de bouillon er bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 3

Ingrediënten

Voor de bouillon:

1 liter kippenbouillon, vers of uit pot
4 sjalotten, gepeld
1 grote wortel, geschild
1 stengel bleekselderij
2 takjes peterselie
1 laurierblad
1 tl zout
2 peperkorrels
Voor de balletjes:

200 g gepelde en gekookte roze garnalen
1/2 eiwit
1 el bloem
1 tl vissaus of een mespunt zout
2 bosuitjes, in ringetjes gesneden

Keukengerei

Kookpan Keukenmachine Zeef