Kruidenkotelet met roergebakken boerenkool

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bak de koteletten in de hete boter aan beide kanten bruin, blus af met een scheutje water, draai het vuur laag en laat ze in circa 10 minuten gaar worden.
Stap 2
Borstel een van de sinaasappelen af onder de hete kraan, rasp de schil en pers de sinaasappel uit. Schil de twee andere sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snijd ze in dunne plakken. Vang het uitlopende sap op.
Stap 3
Verhit de olie op hoog vuur in de wok of in een braadpan. Roerbak de boerenkoolreepjes 2 minuten, voeg het sinaasappelsap en de tomatenketchup toe en laat ze daarna circa 4 minuten onder een deksel stoven. Schep de sinaasappelplakjes door de boerenkool, laat zonder deksel omscheppend doorwarmen en breng op smaak met wat zout en peper. Lekker met aardappelpuree, pasta of gekookte aardappelen.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 2

Ingrediënten

4 kruidenkoteletten van de Keurslager
50 g braadboter
3 sinaasappelen
3 eetl. (olijf)olie
600 g schoongemaakt en gesneden boerenkool
of 1200 g aan de stronk
2 eetl. tomatenketchup
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Koekenpan Rasp Citruspers Wok of braadpan