Kruidige kalfsstoof met tuttifrutti

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd het vlees in blokjes van circa 3 cm, bestrooi ze met zout en peper en de bloem. Schud alles door elkaar zodat al het vlees met een laagje bloem is bedekt. Verwarm de boter in een hoge braadpan en bak hierin het vlees in 3 porties om en om aan.

Stap 2
Haal al het vlees uit de pan en bak de ui en knoflook in het braadvet aan. Roer gelijk de aanbaksels los in de pan en voeg de specerijen toe, de mosterd, laurier, bier en suiker en breng aan de kook. Doe het vlees met de tuttifrutti en gemberstukjes in de saus en laat dit 1,5 uur op zacht vuur met het deksel op de pan stoven. Kijk af en toe of het vlees nog genoeg vocht heeft en voeg anders wat water toe.

Stap 3
Verkruimel de ontbijtkoek het laatste kwartier boven de pan en roer door, breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat mosterd. Laat de saus nu zonder deksel nog een kwartier zacht pruttelen zodat ze kan binden. Lekker met aardappelpuree en groenten.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 8

Ingrediënten

600 g kalfslappen
zout en peper
2 el bloem
2 el vloeibare boter?
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1/2 tl kruidnagelpoeder
1/2 tl gemberpoeder
1?tl mosterd
1 laurierblad
1 flesje bruin bier
1 el bruine suiker
400 g tuttifrutti
4 bolletjes gember op siroop, in stukjes
1 plak ontbijtkoek

Keukengerei

Braadpan