Kruidige kippenbouillon met garnalenwontons

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Tussengerecht
  • 20-30 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de bosui zachtjes lichtbruin, voeg de gehakte garnalen toe en laat nog 15 seconden meebakken. Roer er van het vuur de koriander door en breng de garnalen op smaak met peper en zout. Laat afkoelen. Neem de wontonvelletjes in de handpalm en schep er een beetje garnalen op. Bestrijk de randen van het velletje met water, vouw ze naar elkaar toe en vorm er een buideltje van.

Stap 2
Breng de bouillon aan de kook met de knoflook, citroengras en gember en laat 10 minuten zachtjes koken. Zeef de bouillon en leg de buideltjes erin. Laat ze op zacht vuur 5 minuten mee?koken. Serveer de soep in kommen en
bestrooi met ringetjes bosui.

Bron: Koken met de Keurslager nr 10-2006

Ingrediënten

1 el olie
1 stengel bosui, zeer fijngehakt
100 g gekookte of rauwe gepelde garnalen, zeer fijngehakt
1 el verse korianderblaadjes, gehakt
peper en zout
12 wontonvelletjes
1 l kippenbouillon, vers of uit pot
2 teentjes knoflook, gehakt
1 stengel citroengras, alleen het wit
1 stukje verse gember van 1 cm
3 stengels bosui, in ringetjes

Keukengerei

kookpan koekenpan zeef