1.Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd ondertussen de wortels in de lengte doormidden en pel de sjalotjes en de knoflook. Snijd de helft van de lente-uitjes in de lengte doormidden.
2.Bestrooi de lamsschouder met peper en zout. Leg in het midden vier stengels lente-ui en rol het vlees op. Maak het vast met slagerstouw.
3.Braad het vlees aan alle kanten bruin in 75 gram boter en olijfolie. Haal het uit de pan en leg het in een ovenschaal. Bruin in dezelfde pan de aardappels, wortel, sjalotjes en knoflook. Blus de groenten af met de sherry en bouillon.
4.Verdeel de groenten in de ovenschaal rondom het vlees. Giet het braadvocht uit de pan erover en zet de schaal 1,5 uur in de oven, tot het vlees een kerntemperatuur van 60 graden heeft.
6.Voeg de laatste 5 minuten de tomaat, erwtjes, tuinbonen en de rest van de lente-ui toe. Haal de schaal uit de oven en strooi er voor het serveren muntblaadjes overheen.
1 kilo lamsschouder, zonder been
8 kleine aardappels
300 g wortels
8 sjalotjes
4 teentjes knoflook
12 kleine tomaatjes, gehalveerd
80 g tuinbonen (vers gedopt of diepvries)
8 stengels lente-ui
80 g doperwtjes (diepvries)
150 ml medium sherry
500 ml kippenbouillon
Verse munt
Boter
Olijfolie
Peper en zout