Lamsbout in komijn en rode pepermarinade

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Maak in een vijzel een marinade van het zout, de specerijen, knoflook en olie. Kerf de lamsbout om de paar centimeter in met een scherp mes en leg hem in een kom. Besmeer de bout met de marinade en smeer ook de inkepingen in zodat de smaken goed in het vlees kunnen trekken. Dek de kom af met plasticfolie en laat de bout zo lang mogelijk maar minstens 2 uur in de koelkast marineren. Neem de bout een uur voor bereiding uit de koelkast.
Rooster de lamsbout op het rooster van de barbecue aan alle kanten bruin. Leg de bout nu op een bakplaat of stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie en leg er een deksel op. Laat de bout nog 30 minuten roosteren of langer als u het vlees helemaal gaar wilt hebben en bestrijk hem af en toe met een kwastje met braadvocht. Neem de bout van de barbecue, bedek hem losjes met aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten voordat hij in plakken gesneden wordt.

Bron: Koken met de Keurslager nr 04-2008

Ingrediënten

1 lamsbout zonder been van circa 1 kg
1 tl grof zout
1 tl gemalen komijn
1 tl chilipepervlokken
1 tl gemalen koriander
2 teentjes knoflook
1 dl olijfolie

Keukengerei

BBQ vijzel kom