Lamsbout met kardemom en kurkuma

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius. Maak een kruidenboter van de knoflook, specerijen, peper, zout, boter en citroensap. Dit kan in een keukenmachine of in een vijzel.
Stap 2
Snijd de lamsbout om de paar centimeter in met een scherp mesje. Smeer de boter over de lamsbout en duw het ook in de inkepingen en de holte van binnen. Bind de lamsbout met een paar stukjes touw stevig op.
Stap 3
Leg de lamsbout in een braadslee en bak hem in de hete oven 15 minuten. Draai hem om en bak nog eens 15 minuten. Bedruip het vlees regelmatig met de kruidige botersaus. Temper de oven naar 175 graden en laat de lamsbout nog 30 minuten bakken.
Stap 4
Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd het dan in dikke plakken. Lekker met geroosterde aardappelen en tomatensalade.

Bron: Koken met de Keurslager nr 07-2007

Ingrediënten

1 stuk lamsbout zonder bot van circa 1 kg
3 teentjes knoflook, geperst
2 tl gemalen paprikapoeder
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen kardemom
1 tl gemalen kurkuma
1/2 tl versgemalen peper
1 tl grof zout
100 g boter
sap van 1/2 citroen

Keukengerei

stukje rolladetouw keukenmachine of vijzel braadslee