Lamsbout met knoflook, tijm en vijgen

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 ?C. De lamsbout op diverse plaatsen insnijden en daar de kno ookteentjes en tijm in stoppen.

De lamsbout in een braadslee leggen en bestrijken met olijfolie, zeezout en peper. De lamsbout 15 minuten op 200 ?C in de oven aanbraden. Dan de sjalotten bij de lamsbout voegen en de schotel ongeveer een uur op 180 ?C gaar laten worden.

Ondertussen de vijgen van boven insnijden en vullen met de zachte geitenkaas. Besprenkelen met honing. Plaats de vijgen de laatste vijf minuten in de braadslee bij het vlees.

Bron: Proef...nr. 8 2009

Ingrediënten

1 lamsbout (van 2 kg)
5 teentjes knoflook (gekneusd)
? bosje tijm
10 sjalotten in schil (gehalveerd)
20 g zeezout
5 eetlepels olijfolie
50 g margarine
12 vijgen
100 g zachte geitenkaas
1 eetlepel honing

Keukengerei

Braadslee