Lamsbout op de grill met Proven?aalse tomaten

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180?C. Snijd de tomaatjes dwars door en schik ze in een ovenschaal. Bestrooi met zout. Knijp de knoflook tot pulp met een knoflookpers en verdeel de pulp over de tomaatjes. Bestrooi ze met tijm en daarna ruim met paneermeel. Giet snel een dun straaltje olijfolie over de tomaatjes. Bak ze circa 20 minuten in de oven.

Stap 2
Bestrooi het vlees met zout en laat 15 minuten buiten de koelkast staan. Verhit een grillpan of stook de barbecue goed heet. Rooster het vlees snel aan beide zijden; afhankelijk van de dikte van het vlees is 1 ? 2 minuten per kant voldoende. Bestrooi de geroosterde kant met Proven?aalse kruiden en wat peper. Haal van de grill en giet er een straaltje olijfolie over.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 6

Ingrediënten

600 gram lamsbout, in zeer dunne plakken
8 smaaktomaatjes (Tasty Tom)
1 teen knoflook
1 eetlepel tijm
paneermeel
olijfolie
2 eetlepels Proven?aalse kruiden
zout en peper

Keukengerei

Knoflookpers Grillpan of barbecue