Lamsboutplakjes met groene kruidenmayonaise

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerst de saus. Sla de gewassen en schoongemaakte groene kruiden droog, verwijder de dikke stelen van de basilicum en hak alles fijn (dat gaat het makkelijkst in de foodprocessor of met de staafmixer). Roer de mayonaise en de cr?me fra?che met wat zout en peper door elkaar en roer de fijngehakte kruiden erdoor. Verdun de saus zonodig met een scheutje water.

Stap 2
Sla de lamsboutplakjes tussen twee velletjes plastic folie plat of vraag de Keurslager dit voor u te doen. Verhit de boter in een grote koekenpan tot zeer heet en bak de lamsboutplakjes op hoog vuur circa 2 minuten aan elke kant, tot ze mooi bruin zijn. Bestrooi ze met wat zout en peper. Dit bakken moet waarschijnlijk in twee porties gebeuren; houd de eerste portie dan afgedekt warm of zet ze in een oven die is voorverwarmd op 100?C. Leg de lamsboutplakjes op de voorverwarmde borden of op een warme schaal en geef de koude kruidensaus er apart bij. Lekker met frieten of gebakken krieltjes en een gemengde voorjaarssalade met hardgekookt ei.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 3

Ingrediënten

8 lamsboutplakjes van 60-75 gram per stuk
40 gram braadboter
zout en versgemalen peper
Voor de saus:
1 bosje basilicum
2 eetl. fijngehakte peterselie
2 eetl. fijgnehakt venkelgroen of dille
2 eetl. mayonaise
2 eetl. cr?me fra?che

Keukengerei

Foodprocessor of staafmixer Kom Vleeshamer, deegroller of pan met platte bodem Koekenpan