Lamsburgers met spek en abrikozen

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe het lamsgehakt in een kom. Hak het spek klein. Snijd of knip de geweekte abrikozen in kleine stukjes. Meng het gehakt met het spek, de abrikozen, de verkruimelde beschuiten, de kerrie, de eierdooier en wat zout en peper door elkaar. Vorm er met vochtige handen vier burgers van en zet die tot ze worden gebakken in de koelkast.

Stap 2
Verhit de boter in de koekenpan, bestuif de burgers dun met een laagje bloem en bak ze circa 20 minuten op halfhoog vuur aan beide kanten goudbruin en goed gaar. Keer ze halverwege de tijd een keer om. Lekker met zoetzure chilisaus uit een fles, geroosterd Turks brood en sla.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 1

Ingrediënten

400 gram lamsgehakt
100 gram gesneden ontbijtspek
6 voorgeweekte gedroogde abrikozen
2 beschuiten
1 theel. kerrie
1 eierdooier
zout en versgemalen peper
1 volle eetl. bloem
50 gram braadboter

Keukengerei

Kom Koekenpan