Lamsfilet met ansjovis rozemarijn en knoflook

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak met de punt van een scherp mes op regelmatige afstanden kleine inkepingen in de lamsfilets. Snijd de knoflook in stiften. Stop in elke inkeping een reepje knoflook en een paar verse of gedroogde rozemarijnnlaadjes. Bestrijk de lamsfilet dun met olijfolie en leg op elk stuk filet twee ansjovisfiletjes. Zout is daardoor overbodig.
Stap 2
Leg de lamsfilets op dubbele velletjes aluminiumfolie en maak er pakketjes van. Bewaar ze tot ze op de barbecue worden gelegd in de koelkast.
Stap 3
Rooster de pakketjes niet te dicht boven niet te heet vuur circa 10 minuten tot de lamsfilets ros? zijn. (Maak eventueel een pakketje open om de gaarheid te controleren). Laat de pakketjes 5-10 minuten rusten. Leg ze op de borden en laat ieder zijn eigen pakje open maken. Lekker met geroosterde courgette.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 5

Ingrediënten

4 porties lamsfilet van circa 150 g per stuk
2 flinke tenen knoflook
1 tak verse of 2 theel. gedroogde rozemarijn
olijfolie om te bestrijken
8 ansjovisfiletjes op olie
stevig aluminiumfolie