Lamsfilet met paksoi

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de lamsfilet in plakken van ca. 0,5 cm dik of vraag de Keurslager dit te doen. Snijd de schoongemaakte paksoi in brede repen, was ze en laat goed uitlekken. Snijd de schoongemaakte paprika zonder de zaadlijsten en de zaadjes in reepjes. Pers de knoflook in een kom, voeg de geraspte gemberwortel, de sambal, de azijn, de gembersiroop of de honing, de sojasaus en de ma?zena toe en roer goed.

Stap 2
Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de lamsplakjes 2 minuten. Voeg de reepjes paksoi en paprikablokjes toe en roerbak nog ca. 2 minuten. Voeg de inhoud van de kom toe en laat omscheppend 2 minuten stoven.

Lekker met rijst of miehoen.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 8

Ingrediënten

300 g lamsfilet
1 kleine struik paksoi
1 rode paprika
1 teentje knoflook
2 theel. versgeraspte gemberwortel
1 theel. sambal oelek
1 eetl. azijn
1 eetl. gembersiroop of honing
2 eetl. sojasaus
1 theel. ma?zena
3 eetl. olie

Keukengerei

Vergiet Knoflookpers Kom Wok of grote koekenpan