Lamsfilet met venkel in Pernod en jus Proven?aal

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Laat de lamsfond inkoken met de kruiden en knoflook tot een ? dl jus Proven?aal.

Bak de lamsfiletjes om en om rood aan en rol ze in aluminiumfolie om ze te laten rusten.

Doe olijfolie in de pan en bak daar de venkel in tot deze licht kleurt. Voeg de tomaatjes en dragon toe en bak
deze mee. Blus af met de Pernod en breng op smaak met zout en peper.

Leg op voorverwarmde borden de venkel en tomaatjes speels neer.

Snijd de nog warme en nu ros? geworden lamsfiletjes in mooie gelijke plakjes, strooi hier wat zeezout op en leg deze om de venkel heen. Druppel er de jus Proven?aal omheen en garneer met blaadjes basilicum.

Bron: Proef...nr. 8 2010

Ingrediënten

4 lamsfiletjes
1 venkelknol (in gelijke grove stukken gesneden)
12 cherrytomaatjes (gehalveerd)
? bosje dragon
1 glaasje Pernod
2 eetlepels olijfolie
4 blaadjes basilicum
1 dl lamsfond
4 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
1 teentje knoflook (geperst)

Vragen?