Lamsgehakt met abrikozen

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Marokkaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe het gehakt in een kom. Rooster de sneetjes brood zonder korst in het broodrooster zonder ze te laten kleuren en verkruimel het gedroogde brood. Snipper de sjalot of de ui heel fijn en doe ze met het broodkruim en wat zout en peper bij het gehakt. Laat het gehakt in de koelkast opstijven.

Stap 2
Snijd of knip de abrikozen voor de saus in stukjes.

Stap 3
Rol balletjes van het gehakt met een doorsnee van circa 3 cm. Verhit de boter of de olie in een braadpan of een grote koekenpan en bak de gehaktballetjes regelmatig omschuddend rondom bruin.

Stap 4
Doe de stukjes abrikoos, de gepelde tomaten, het citroensap, de honing, het gemberpoeder, het kaneel, het kruidnagelpoeder bij de gehaktballetjes in de pan, schep goed om en breng op smaak met wat zout en peper. Voeg zo nodig een scheutje water toe tot de balletjes half onder staan, breng de saus aan de kook, draai de warmtebron laag en laat met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes stoven. Geef er rijst en groenten naar keuze bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 94

Ingrediënten

500 g lamsgehakt
2 sneetjes wittebrood
2 sjalotjes of 1 kleine ui
zout en versgemalen peper
olie of boter om te bakken
Voor de saus:

200 g gedroogde abrikozen
1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g)
sap van 1/ 2 citroen
1 eetl. honing
1 theel. gemberpoeder
mespunt kaneel
mespunt kruidnagelpoeder
zout en versgemalen peper
allesbinder of aangeroerde ma?zena

Keukengerei

Kom Broodrooster Braad- of koekenpan