Lamshaasjes met cranberrysaus

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Rooster de geschaafde amandelen omschuddend in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren en laat ze op een bord afkoelen.

Stap 2
Snipper de ui. Verhit de boter in een steelpan en laat de ui glazig fruiten. Voeg het sap en de rasp van de sinaasappel, de gemberwortel, de wijn, de cranberries en de suiker toe en laat koken tot de bessen open springen. Breng de saus op smaak met wat zout en peper. Tot zover kan het gerecht de dag tevoren worden voorbereid.

Stap 3
Laat de lamshaasjes op kamertemperatuur komen. Verhit de braadboter in de pan en braad ze op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en laat nog circa 5 minuten zachtjes bakken. Neem ze uit de pan en laat ze op een voorverwarmde schaal afgedekt met aluminumfolie minstens 5 minuten rusten voor ze worden aangesneden.

Stap 4
Warm de cranberrysaus op en bind met wat allesbinder of ma?zena. Snijd de lamshaasjes schuin in dikke plakken en verdeel ze over de voorverwarmde borden. Schep er wat van de saus bij en geef de rest van de saus apart. Bestrooi met de geroosterde geschaafde amandelen. Lekker met gefrituurde aardappelkroketjes of aardappelsoesjes en groene groenten als broccoli of harricots verts.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 10

Ingrediënten

circa 500 gram lamshaasjes
1 zakje geschaafde amandelen (75 g)
1 kleine rode ui
25 gram boter
sap van 1 sinaasappel
1 theel. geraspte sinaasappelschil
1 theel. geraspte gemberwortel
1 glas rode wijn
250 gram cranberries
2 theel. bruine basterdsuiker
zout en versgemalen peper
40 gram braadboter
allesbinder of aangeroerde ma?zena

Keukengerei

Koekenpan Steelpan Schaal