Lamskebabs met limoen en Marokkaans brood

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Oosters
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe het gehakt met de ui, specerijen, zout, de helft van de verse kruiden en de limoenrasp in een kom en kneed heel goed door. Verdeel het in 8 porties en draai er langwerpige ‘kroketjes’ van. Laat ze even stevig worden in de koelkast.

Stap 2
Vermeng ondertussen de yoghurt met het limoensap en de rest van de verse kruiden, breng op smaak met zout en peper. Rijg het gehakt aan de spiesjes en bestrijk het vlees met olie. Snijd het brood in lange plakken en bestrijk ze ook met olie.

Stap 3
Leg zodra de barbecue klaar is voor gebruik 4 spiesen en 4 plakken brood op het rooster. De spiesen moeten circa 4 minuten per kant, het brood slechts 1 ? 2 minuten. Serveer de spiesen op een plak brood met de yohurt-limoensaus en een tomatensalade met feta en olijven.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 7

Ingrediënten

600 g lamsgehakt of half om met rundergehakt
1 ui, zeer fijn gehakt of geraspt
2 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
2 tl paprikapoeder
mespunt cayennepepervlokken
1 tl zout
1 bos peterselie, fijngehakt
1 bos koriander, fijngehakt
1 limoen, rasp en sap
150 g dikke Griekse of Turkse yoghurt
zout en peper
8 spiesjes
olie en kwast
1 Marokkaans plat brood

Keukengerei

Kom