Lamskoteletjes met auberginerolletjes en munt

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en
bak hierin het broodkruim in 2 minuten krokant.
Breng dit op smaak met peper en zout.

Bak de aubergine in de zonnebloemolie en
laat de repen uitlekken op keukenpapier. Leg
de aubergine in een schaal, bestrooi ze met
een beetje zeezout en sprenkel er wat balsamicoazijn
overheen. Maak er rolletjes van en
bind deze dicht met een takje bieslook.

Meng 5 eetlepels olijfolie met de knoflook
en de munt en verdeel dit over de aubergines.
Strooi hier vervolgens het broodkruim
overheen.

Besmeer de lamskoteletjes met olijfolie en
breng ze op smaak met peper en zout. Gril ze
op een bakplaat 2-3 minuten per kant goudbruin
en serveer ze met de auberginerolletjes.

Ingrediënten

4 lamskoteletjes
2 aubergines, in de lengte in dunne plakken
Olijfolie
4 eetlepels zonnebloemolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
10 blaadjes munt, in reepjes
2 eetlepels balsamicoazijn
4 eetlepels broodkruim
Half bosje bieslook