Lamskoteletjes met yoghurt muntsaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Turks
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stamp in een vijzel de zout en peper, specerijen, knoflook, olie en citroensap tot een pasta en wrijf hier de koteletjes mee in. Laat afgedekt in de koelkast een uurtje intrekken. Rooster de koteletjes op de barbecue in circa 4 minuten per kant bruin en knapperig.

Voor de saus; meng alle ingredi?nten door elkaar en zet tot serveren koud weg.

Bron: KmdK, 04-2008

Ingrediënten

1 kg lamskoteletjes
zout en versgemalen peper
1 tl paprikapoeder
1 tl korianderpoeder
2 teentjes knoflook, geperst
2 el olijfolie
1 el citroensap

Voor de saus
250 g Griekse yoghurt
mespunt chilipepervlokken
zout en versgemalen peper
1 handje verse muntblaadjes, gehakt

Keukengerei

Vijzel Barbecue Mengkom