Lamskoteletjes met zwarte olijven tapenade

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Spaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Wrijf de koteletten in met zout en peper en laat ze op kamertemperatuur komen. Maak de tapenade door alle ingredi?nten in de keukenmachine tot een grove puree te draaien. Breng eventueel op smaak met wat peper.

Stap 2
Verwarm de grillpan en bestrijk hem met olie. Grill de koteletten op hoog vuur eerst even op het vetrandje aan en dan per kant in circa 2 minuten medium gaar. Serveer de koteletten met de tapenade, warm stokbrood en bijvoorbeeld gebakken paprika’s.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 7

Ingrediënten

12 koteletjes van lamsrack
zout en peper
Voor de tapenade:

200 g zwarte gemarineerde olijven, zonder pit
2 teentjes knoflook
1 el kappertjes
1 tl fijngehakte rozemarijn, vers of droog
1?el fijngehakte peterselie
2 el extra vergine olijfolie

Keukengerei

Keukenmachine Grillpan