Lamskroon

  • 0 personen
  • Moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Laat het vlees op kamertemperatuur
komen. Verwarm de oven voor op
220?C. Roer de geperste knoflook,
de rozemarijn, de tijm, de salie, de
mosterd en wat zout en peper door
elkaar en roer er zoveel olijfolie door
dat het een smeu?ge pasta is.
Wrijf het vlees in met de kruidenpasta.

Stap 2
Zet de lamskroon in een passende
braadslee en schuif in de voorver-
warmde oven. Schakel de oventemperatuur
na 10 minuten terug naar 180?C en laat
het vlees nog 30 minuten in de oven staan.

Stap 3
Neem het vlees uit de oven en laat
het afgedekt met aluminiumfolie nog
10 minuten rusten. Zet de lamskroon
op een mooie schaal en snijd aan tafel
aan. Roer wat water door het
braadvocht, breng aan de kook, giet
de saus door een zeefje en schep
over het vlees. Lekker met uitjes en
krieltjes. Ook sperzieboontjes,
kikkererwten, courgette en aubergine
passen uitstekend bij lamsvlees.

?

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 3

Ingrediënten

1 lamskroon (opgebonden)
2 teentjes knoflook
1 theel. gedroogde rozemarijn
1 theel. gedroogde tijm
1 theel. gedroogde salie
2 theel. mosterd
zout en versgemalen peper
scheutje olijfolie

Keukengerei

Kom Braadslee Schaal Zeef