Lamslappen met sinaasappelmarinade

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Snijd de lamslappen in blokjes of vraag de Keurslager dit voor u te doen. Doe het tomatensap, de marmelade, de aceto balsamico, de sambal en het bouillonpoeder of wat zout in een steelpannetje en breng al roerend aan de kook. Laat een paar minuten koken, giet de gekookte marinade over in een kom en laat afkoelen. Schep de blokjes lamsvlees door de marinade en laat afgedekt op kamertemperatuur 30 minuten rusten.

Stap 2
Laat de blokjes lamsvlees uitlekken en vang de marinade op. Dep de vleesblokjes droog op keukenpapier. Schud ze door de bloem. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak daarin de helft van de lamsblokjes omscheppend rondom mooi bruin. Schep ze uit de pan, doe er de resterende boter in en bak de overige lamsblokjes eveneens bruin. Schep ze uit de pan en giet er de marinade in. Breng aan de kook, draai het vuur laag en schep de lamsblokjes met het uitgelopen vocht door de saus. Laat ze met het deksel op de pan circa 10 minuten stoven. Lekker met tagliatelle of andere pasta en bijvoorbeeld sperzieboontjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 8

Ingrediënten

4 magere lamslappen van circa 150 gram per stuk
1 flinke eetlepel bloem
50 gram braadboter
Voor de marinade:
1 dl tomatensap
2 eetl. sinaasappelmarmelade
2 eetl. aceto balsamico
1 theel. sambal oelek
1 theel. bouillonpoeder of wat zout

Keukengerei

Steelpan Kom Braadpan