Lamsnootje met rata?touille en tomatenjus

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Fruit de knoflook, courgette, aubergine, paprika en rode ui in olijfolie.

Voeg de tomatenpuree toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes garen op laag vuur. breng op smaak met tijm, zout en peper.

Besmeer de lamsnootjes met mosterd en paneer ze met de gehakte groene kruiden.

Bak de lamsnootjes in margarine, 2 minuutjes aan beide kanten. laat ze ingepakt in aluminiumfolie enkele minuten rusten. verwarm ondertussen de lamsjus en voeg de tomatenblokjes toe.

Snijd de lamsnootjes in plakjes en leg ze op verwarmde borden, met de ratatouille. Garneer met de jus en rozemarijn.

Bron: Proef 3 2012

Ingrediënten

?4 lamsnootjes (lamsfilets)
?2 eetlepels gehakte peterselie
?2 eetlepels gehakte bieslook
?Halve eetlepel gehakte dragon
?2 eetlepels fijne mosterd
?1 dl lamsjus
?Margarine
?2 pomodori?tomaten,ontveld en in blokjes gesneden
?Enkele takjes rozemarijn
Voor de ratatouille:
?Halve courgette, in blokjes gesneden
?Halve aubergine, in blokjes gesneden
?Halve rode paprika, in blokjes gesneden
1 rode ui, in blokjes gesneden
?Half bosje tijm
?Teentje knoflook, geperst
?2 eetlepels tomatenpuree