Lamsrack met citroensaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Grieks
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kerf het eventuele vetrandje van de koteletjes in om kromtrekken bij het bakken te voorkomen. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Borstel de citroen voor de saus goed af onder de hete kraan en rasp de schil tot er circa 2 eetlepels citroenrasp zijn. Pers de citroen uit. Snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een steelpan en laat de uisnippers glazig fruiten. Laat de knoflook kort meefruiten. Voeg de citroensap, de rasp en de bouillon toe, breng aan de kook en breng de saus op smaak met wat zout en peper. Roer kort voor het serveren de peterselie door de saus zodat de kleur fris blijft.
Stap 3
Verhit de boter of de olie in een koekenpan en braad de lamskoteletjes in 2-3 minuten per kant (de juiste tijd is afhankelijk van de hitte van de pan, de dikte van het vlees en de gewenste gaarheid). Serveer de citroensaus apart bij het vlees. Lekker met stokbrood, gebakken aardappelen of pasta.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 6

Ingrediënten

8-12 koteletjes van lamsrack 40 g boter of 3 eetl. olie zout en versgemalen peperVoor de saus: 1 citroen 1 kleine ui 1 teentje knoflook 2 eetl. olijfolie 1/8 l vlees- of kippenbouillon, uit een pot of van tabletten 2 eetl. fijngehakte peterselie  

Keukengerei

Rasp Citruspers Knoflookpers Steelpan Koekenpan