Lamsrack met pikante aubergine-yoghurtsaus

  • 4 personen
  • Moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven op de hoogste stand. Prik de aubergines met een vork een paar keer en leg ze een half uur in de hete oven. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Verlaag de temperatuur van de oven naar 200?C.

Stap 2
Pel de aubergines zodra ze iets afgekoeld zijn, snijd ze in stukken laat ze uitlekken in een vergiet. Pureer het vruchtvlees in de keukenmachine of prak het met een vork. Laat afkoelen tot lauw.

Stap 3
Snijd het vet van het vlees hier en daar in met een scherp mes en wrijf het rondom in met zout en peper en een beetje olie. Leg de lamsracks in een braadslee en braad ze in de oven in 25 minuten ros?.

Stap 4
Maak ondertussen de saus: doe de knoflook, pepertje, zout, tahin en yoghurt bij de auberginepuree en vermeng tot een zalvige saus. Breng op smaak met zout en peper en eventueel een knijpje citroen. Zet koel weg. Hak de verse kruiden en strooi die als laatste op de saus. Laat het vlees 5 minuten rusten alvorens het aan te snijden en serveer met de saus en rijst of pitabrood en een salade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 3

Ingrediënten

2 lamsracks van 6 ribbetjes
2 aubergines
zout en peper uit de molen
olijfolie extra vergine
1 teen knoflook, geperst
1/2 pepertje zonder zaadlijst, fijngehakt
1 el. tahin (sesampasta)
100 g Griekse yoghurt
2 takjes peterselie
handje koriander

Keukengerei

Vergiet Evt. keukenmachine braadslee