Lamsrack van de barbecue met geroosterde courgettes

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Meng in een kommetje twee tenen knoflook met 2 eetlepels olie, de komijn en de peper, wrijf de lamsracks hiermee in en laat ze een uur marineren.

Meng kikkererwten, de resterende knof?look, 1 eetlepel olijfolie, citroensap en munt in de keukenmachine tot een homogeen geheel. Breng op smaak met zout en peper.

Leg de lamsracks op het rooster van de barbecue en rooster ze indirect op een matig hoog vuur in 10-?15 minuten mooi bruin en van binnen rose. Keer de lamsracks regelmatig met een tang.

Snijd de courgettes in lange repen, bestrooi met zout en peper en meng met 1 eetlepel olijfolie. Grill ze op de barbecue 3?5 minuten en bestrooi ze met de tijmblaadjes.

Serveer het lamsrack met de geroosterde courgettes en kikkererwtenpuree.

Bron: Proef 3 2013

Ingrediënten

750 g lamsrack (2 lamsracks)
3 tenen knoflook, geperst
4 eetlepels olijfolie
0,5 eetlepel gemalen komijn
1 theelepel zwarte peper, versgemalen
1 gele courgette
1 groene courgette
4 takjes tijm, de blaadjes
1 blikje kikkererwten (400 g)
Sap van een halve citroen
Bosje munt