Lamsrack

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden. Besmeer de lamsrack met de ras el hanout en peper en zout naar smaak. Leg de knoflooktenen in een braadslede en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie.

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en braad de lamsrack rondom bruin. Leg het rack op de knoflook en bak het in 10-15 minuten rosé tot een kerntemperatuur van 55 graden. Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Plaats de knoflook nog 10 minuten in de oven om zacht te worden. Druk de knoflook uit het schilletje en gebruik die eventueel als extra smaakmaker door de coulis of bij het vlees.

Meng de paprika, azijn, mosterd en tabasco en pureer dit tot een zeer glad geheel. Breng de coulis op smaak met peper en zout.

Blancheer de broccoliroosjes kort in kokend water. Giet ze af en spoel ze direct koud na.
Snijd de ribjes los van elkaar. Verdeel per persoon 3 ribjes over de borden. Maak het geheel af met druppeltjes coulis en de broccoli.

Bron: Proef 2018

Ingrediënten

1 kilo lamsrack, schoongemaakt door de ons
4 eetlepels ras el hanout
Peper en zout
Olijfolie
1 bol knoflook, de tenen geplet
2 geroosterde paprika’s uit pot
2 theelepels ciderazijn
2 theelepels mosterd
Halve theelepel tabasco
500 gram broccoliroosjes