Lamsspiesjes met tzatziki

  • 0 personen
  • Makkelijk
  • Bijgerecht
  • 20-30 minuten
  • Grieks
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerst de tzatziki. Snijd de gewassen komkommer in de lengte in vieren, verwijder de zaadjes en snijd de kwarten eerst in langen repen en daarna in kleine blokjes. Doe in een kom met de geperste knoflook, het citroensap, de kruiden en de kwark en schep alles goed door elkaar. Breng op smaak met wat zout en peper.
Stap 2
Roer het citroensap, de geperste knoflook, de tijm, wat peper en de olijfolie door elkaar. Leg het vlees in een schaal, overgiet met de marinade en schep goed om. Laat afgedekt marineren.
Stap 3
Rijg aan elk spiesje 3 of 4 blokjes vlees. Bestrijk met de marinade en rooster de spiesjes dicht boven hoog vuur circa 8 minuten tot het vlees ros? is. Keer de spiesjes elke 2 minuten een kwart slag. Bestrooi ze met wat zout.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 5

Ingrediënten

500 g magere lamslappen, in 12 of 16 gelijke blokjes gesneden
sap van 1/2 citroen
1-2 teentjes knoflook
2 theel. verse of 1 theel. gedroogde tijm
zout en versgemalen peper
3 eetl. olijfolie

Voor de tzatziki:
1 komkommer
1-2 teentjes knoflook
geraspte schil en sap van 1/2 citroen
2 eetl. fijngehakte groene kruiden (bijv. peterselie, bieslook, dille, munt)
200 g roomkwark
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Kom Knoflookpers Schaal