Lasagne met chipolataworstjes

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden. Kook de lasagnevellen in 8-10 minuten al dente en giet af.

Bak in een koekenpan op een middelhoog vuur de worst met ui, knoflook en de helft van de peterselie aan. Breek de worst tijdens het bakken in stukjes.

Voeg de room, kalfsfond en Italiaanse kruiden toe en meng alles goed tot een vleessaus. Laat dit onder af en toe roeren in een gesloten pan ongeveer 5 minuten sudderen.

Meng in een kom de resterende peterselie, ricotta, spinazie, Parmezaanse kaas, eieren, zout en peper tot een mooie kaassaus.

Verdeel een derde van de vleessaus over een licht ingevette bakvorm van 25 x 35 cm. Start met 4 lasagnevellen, de helft van de kaassaus, nog een derde van de saus en een derde van de mozzarella. Herhaal deze lagen en sluit af met een laag lasagnevellen, de resterende kaassaus en mozzarella.

Bak de lasagne in de oven: 45 minuten afgedekt en vervolgens nog 10 minuten onafgedekt.

Bron: Proef 7 2013

Ingrediënten

12 lasagnevellen
500 g chipolataworst, zonder vel
2 uien, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
40 g verse peterselie, fijngesneden
4 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
100 ml kalfsfond
100 ml room
500 g ricotta
300 g diepvriesspinazie, ontdooid en drooggeknepen
50 g geraspte Parmezaanse kaas
3 eieren
350 g mozzarella, kleingesneden