Lauwwarme salade met kaantjes

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Nagerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Smelt de blokjes niervet in ongeveer
15 minuten op middelhoog vuur. Schep
ze uit de pan en zeef vervolgens het
vet. Laat de spekblokjes uitlekken op
keukenpapier en houd het gezeefde
vet apart.

Verhit 3 eetlepels van het over-
gebleven
vet en bak hierin de sneetjes
ciabatta
aan twee kanten krokant. Laat
ook deze uitlekken op keukenpapier.

Verhit voor de dressing nog 3 eetlepels
vet en fruit hierin de knoflook met
het venkelzaad 1 minuut. Zet het vuur uit
en blus af met de witte balsamicoazijn.

Meng de sla met de warme dressing
en de kaantjes en serveer er de sneetjes
ciabattabrood bij.

Ingrediënten

200 g niervet, in blokjes gesneden
Halve krop fris?e (sla), in dunne repen
Halve krop lollo rosso, in dunne repen
8 stukjes dun gesneden ciabattabrood
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 theelepel venkelzaad
3 eetlepels witte balsamicoazijn