Lauwwarme salade met spekjes, achterham en velderwten

  • 2 personen
  • Makkelijk
  • Maaltijdsalade
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de gekookte ham in reepjes. Spoel de kapucijners af in een vergiet en laat ze uitlekken. Snipper de ui grof. Snijd de gewassen appel in kwarten, verwijder de klok-huizen en snijd de appelparten met de schil in blokjes. Snijd de ijsbergsla in reepjes.
Stap 2
Verhit de olie in een pan. Laat de spekreepjes omscheppend kort bakken. Laat de ham, de ui en de appel omscheppend meebakken tot de ui glazig is. Schep de uitgelekte velderwten, de piccalilly en de tomatenketchup door het kapucijnermengsel en laat kort doorwarmen. Breng zonodig verder op smaak met wat zout en peper. Verdeel de ijsbergsla over de borden en schep daarop de warme salade uit de pan. Of rangschik bladeren sla in een kom en schep de salade in het midden. Lekker met een volkorenbolletje of geroosterd volkorenbrood.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 6

Ingrediënten

1 dikke plak gekookte ham (circa 100 g)
100 g ontbijtspek in reepjes
1 pot velderwten (jonge kapucijners; 400 g)
1 grote ui
1 grote appel
100 g ijsbergsla
3 eetl. (olijf)olie
2 eetl. piccalilly
2 eetl. tomatenketchup
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Vergiet Koekenpan